Acorn90265

Här kan du följa processen av mitt byggande av Acorn90265.

Varför vill jag bygga en robot?  Ja, varför inte?
Jag kommer att lära mig massor på vägen. Ett annat val skulle kunna vara att betala för en massa kurser för att lära mig det jag vill kunna. Eller så har jag bara roligare på vägen och kan styra när jag lär mig. Min tid är begränsad då jag har en heltidsanställning, driver företag (robotbygget är en del av företagets investering) mm. Genom youtube, facebook-grupper och nätverkande så kan jag lära mig enormt mycket.
Så helt enkelt: Det blir billigare, roligare och mer inspirerande.

Varför ska jag lära mig allt detta? Ja, varför inte?
I framtiden vill jag kunna hålla vissa teknikkurser. Det behövs fler kvinnor som inspirerar andra att komma igång. Jag har även en hel del idéer för hur jag ska koppla ihop tekniken till mitt varumärke Poapo.
Så helt enkelt: Jag behöver kunskaperna för mitt företagande. Säjlande produkter kommer dock gå före mitt robotbyggande, givetvis.

Finns det fler ställen att följa mitt robotbygge? Ja, på Youtube.
Videoklipp som jag skapar lägger jag på mitt youtube-kanal. Välkommen som prenumerant.

 

 

 

 


20170204_180655

Hur långt har jag kommit?

2017-02-04
Jag har köpt in en Arduino Uno och en massa tillbehör som jag behöver. Med i startpaketet fick jag en bok med några övningar för att lära känna Arduinon. Några av desssa har jag gjort.
Jag har även ritat upp ett kopplingsschema för att kunna styra roboten. Det behövs en del korrigeringar på detta efter samråd från Arduinovänner på nätet. När detta är gjort ska jag bygga ihop och börja programmera denna del.
Jag kommer att visa er kopplingsschemat när det är färdigkorrigerat. Tänker även lägga upp bilder på bygget och visa koden.

I julklapp fick jag en Raspberry Pi 3, vilken jag även kommer att behöva till min robot. Jag har instellerat den och kollat på en del youtubeklipp om Rbp3.

Fortsättning följer…  🙂